FIT SŁODKOŚCI, PRZEPISY

Zdrowe batony

Pełne zdrowych składników i świetnego smaku.

Łatwość i szybkość wykonania tego przepisu sprawi, że będziecie po niego sięgać bardzo często. Dodam, że batoniki przechowywać można w lodówce tydzień czasu.

 

Składniki:

  • 1 szklanka masła orzechowego
  • ½ szklanki miodu
  • ½ szklanki oleju kokosowego
  • 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • 1 szklanka wiórek kokosowych
  • ½ szklanki dowolnych bakalii
  • 1 tabliczka (100 g ) gorzkiej czekolady
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. W rondelku rozpuścić masło orzechowe i olej kokosowy.
  2. Zdjąć z ognia i dodać miód oraz połamaną czekoladę. Poczekać aż wszystko się rozpuści i wymieszać do połączenia składników.
  3. Bakalie posiekać i wraz z płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi oraz solą dodać do masy orzechowej. Całość wymieszać, a następnie wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm.
  4. Włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Wyjąć i pokroić na dowolne kształty.

źródło Kinga Paruzel Ale babka i robi to co lubi

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *