PRZEPISY

BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI BURACZANE

składniki na naleśniki: 240 ml soku z buraków 2 jajka mąki orkiszowej (1.3 szklanki) 1 łyżeczka suszonej bazylii 0,50 łyżeczka soli 2 łyżki oleju z pestek winogron 0,30 szklanka wody (80 ml) do smażenia: olej z pestek winogron

Do miski wlać sok z buraków oraz jajka – zmiksować aż się połączą.

Następnie dodać mąkę orkiszowa, bazylię i sól – cały czas miksować, powoli dodając wodę i olej z pestek winogron.

Rozgrzać patelnię .

Smażymy naleśniki

Na każdy naleśnik wyłożyć na jego połowę odrobinę tego co lubisz;)

źródło Kinga Paruzel

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *