CIASTA, PRZEPISY

Borówkowe ciasto pod bezą z kokosem

Lubicie ciasta wielowarstwowe?? Jeżeli tak to to przepis dla Was. Borówki, na nich beza, kokos i kruszonka;) Bajka…mniam;)

 
 
Składniki;
  • 200 g margaryny,
  • 500 g mąki,
  • szklanka cukru pudru,
  • 4 żółtka,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki śmietany,
 
Beza kokosowa;
  • szklanka cukru,
  • 4 białka,
  • 80 g wiórek kokosowych
  • 300 g borówki amerykańskiej
Po wiórka kokosowe zapraszam do SKWORCU…przyprawy wysokiej jakości:)
 
 
Wykonanie;
 
Zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 połówki. Jedną wykładamy blaszkę, a drugą połówkę schładzamy w lodówce. Borówki myjemy i osuszamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy wiórka kokosowe.. Jagody wykładamy na ciasto w blaszce. Na owoce wykładamy bezę kokosową. A na bezę ścieramy ciasto z lodówki. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Smacznego;)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *