CIASTA, PRZEPISY

Ciasto jogurtowe z musem jabłkowym i kokosową kruszonką

Jogurt, mus jabłkowy, kokos, kruszonka…czego chcieć więcej:)

Składniki na blachę 40 x 35 :
 
  • 1 kubek jogurtu naturalnego
  • 370 g3 kubeczki mąki
  • 1 kubek cukru1
  • kubek oleju
  • 4 jajka
  • proszek do pieczenia
  •  4 łyżeczki
  • mus jabłkowy
  • 2 litrowe słoiki
Kruszonka:
 
  • 3 łyżki miękkiego masła
  • 5 łyżek wiórek kokosowych
  • 5 łyżek mąki
  •  3 łyżki brązowego cukru
połączyć ze sobą wszystkie składniki wyrabiając ręką
Wykonanie;
Do dużej miski wlać jogurt – umyć kubeczek i odmierzać nim pozostałe składniki: mąkę, cukier, olej – wymieszać .Dodać jajka, proszek do pieczenia i wyłożyć na blachę, równomiernie rozprowadzić mus jabłkowy.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut(do suchego patyczka.Po tym czasie wysuwamy na chwilę blaszkę z ciastem, posypujemy kruszonką i wstawiamy na kolejne 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *