CIASTA, PRZEPISY

Ciasto ucierane z jeżynami

Owocowych wariacji ciąg dalszy. Bardzo lubię dodawać kwaśne owoce do ciasta.

Składniki;

  • 1,5 szklanki maki tortowej,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 3 jajka,
  • 1/2 szklanki oleju,


Wykonanie;

1 łyżeczka proszku do pieczenia,i owoce jakie chcesz…ja dodałam jeżyny . Jajka ubijać mikserem z cukrem około 10 min, potem pomału wlewać oliwę i znowu ucierać piec minut. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodawać do masy mieszając już łyżką ,nie mikserem. ,wylać do blaszki 20×20 cm. Położyć na wierz owoce nie za dużo około 1 szklanki. Piec 180 stopni około 40 MIN

3 thoughts on “Ciasto ucierane z jeżynami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *