OBIADY, PRZEPISY

Kasza jaglana z pomidorkami cherry

LUBICIE KASZĘ JAGLANĄ? KORZYSTACIE Z NIEJ??

 

SKŁADNIKI;
SZKLANKA KASZY JAGLANEJ,
200 G POMIDORKÓW CHERRY,
MAŁA CEBULA,
ZĄBEK CZOSNKU,
PIETRUSZKA,
3 ŁYZKI OLIWY Z OLIWEK,
3 ŁYŻKI PRZECIERU POMIDOROWEGO,
SÓL,
PIEPRZ
WYKONANIE;
KASZĘ ZALEWAMY 2 SZKLANKAMI WODY I GOTUJEMY OKOŁO 15 MINUT. CEBULĘ I CZOSNEK DROBNO SIEKAMY I SZKLIMY NA OLIWIE. DODAJEMY PRZECIER POMIDOROWY I JESZCZE CHWILĘ DUSIMY. NASTĘPNIE DODAJEMY UGOTOWANĄ KASZĘ. MIESZAMY. STUDZIMY. POMIDORKI KROIMY W ĆWIARTKI I DODAJEMY DO KARZY. CAŁOŚĆ POSYPUJEMY PIETRUSZKĄ.DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *