PRZEPISY

Kotlety jajeczne

Proste kotleciki jajeczne z ugotowanych jajek i natką pietruszki.

SKŁADNIKI

 4 SZTUKI

  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • 1 jajko surowe
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • bułka tarta do obtoczenia, masło klarowane do smażenia

WYKONANIE

  • Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek, włożyć do miski, dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać surowe jajko, sól, pieprz, 1 łyżkę bułki tartej, natkę pietruszki lub koperku oraz szczypiorek. Dokładnie wymieszać, uformować 4 kotleciki, mocno dociskając masę.
  • Obtoczyć w bułce tartej
  • Smażyć powoli rumieniąc przez ok. 3 minuty, przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie.
  • źródło Kwestia Smaku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *