LEMONIADY, PRZEPISY

Lemoniada rabarbarowa

Domowa lemoniada to super alternatywa dla słodkich soków 
i gazowanych wód, które są dostępne w sklepach. 


Składniki;

  • 170 g cukru,
  • skórka otarta z jednej cytryny,
  • 350 g rabarbaru obranego i bardzo drobno pokrojonego,
  • 2 gałązki mięty,
  • 120 ml soku z cytryny,


Wykonanie;

Rabarbar pokrojony wrzucamy do rondla i zalewamy ok 180 ml wody. Zagotowujemy. Następnie gotujemy ok. 10 minut. Do gorącego rabarbaru dodajemy miętę. Studzimy.Przecedzamy. Następnie dodajemy sok z cytryny. Łączymy z 1 1/2 l wody. Podajemy z lodem i z plastrami cytryny…Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *