PRZEPISY

LEŚNY MECH odchudzony

Zielone ciasto szpinakowe przekładane jogurtem…

Składniki;

  • 450 g opakowanie mrożonego szpinaku
  • 2/3 szklanki oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki orkiszowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem;

  • krem jogurtowy (przygotowany z ok. 800 g jogurtu greckiego, pod koniec ubijania usztywniony 1 opakowaniem śmietan-fix.

Wykonanie;

Szpinak mrożony rozmrozić, odcisnąć.Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Jajka wbić do miski, dodać cukier i ubić.Następnie ciągle ubijając wlewać cieniutkim strumieniem olej. Dodać mus ze szpinaku i zmiksować na małych obrotach miksera do połączenia się składników. Dodajemy wanilię i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszamy na najniższych obrotach miksera, do połączenia składników.Masę wylać do formy o średnicy 24 cm – dno wyłożone papierem i piec przez ok. 40 – 45 minut do suchego patyczka.

 

Masz Instagram?

Dodaj mnie do obserwowanych Instagram i zrób zdjęcie potrawy, tagując #okiemliska

Ciekawa jestem, jak udadzą się Wasze wypieki :). Dajcie koniecznie znać w komentarzach!

 

 

2 thoughts on “LEŚNY MECH odchudzony

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *