PRZEPISY

Maślane ciasto ucierane z rabarbarem

Wspaniałe, mięciutkie i delikatnie pachnące ciasto z rabarbarem.

SKŁADNIKI

  • masło 200 gram
  • jajka 4 sztuki
  • cukier 160 gram
  • mąka 200 gram
  • sól szczypta
  • budyń śmietankowy opakowanie
  • proszek do pieczenia łyżeczka
  • rabarbar 3 łodygi

Mąkę mieszamy z budyniem, proszkiem i solą.

Piekarnik nagrzewamy do 175st.

Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.

Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Wbijamy po jednym jajku, cały czas miksując. Wsypujemy mąkę wymieszaną z resztą suchych składników i mieszamy.

Ciasto wykładamy do formy i posypujemy kawałeczkami rabarbaru.

Pieczemy w temp 175stopni około 45 minut.

Posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *