NA ZDROWIE

Naturalny lek na bóle stawów, pleców i nóg, który przygotujesz w domu

Oto jak przygotować i spożywać żelatynę – włączenie tego prostego składnika żywnościowego do codziennej diety może mieć cały szereg korzyści zdrowotnych, a co najważniejsze nie stwierdzono istotnych skutków ubocznych.

 

 

Składniki:
  • Dwie łyżeczki żelatyny w proszku (około 5 gram)
  • Jedną czwarta szklanki zimnej wody
Instrukcja:
Wymieszać żelatynę z wodą w godzinach wieczornych i pozostawić na całą noc.
  1. Z rana powinieneś otrzymać przezroczystą galaretkę, którą można spożywać na śniadanie z jogurtem, miodem lub świeżym sokiem.
  2. Powtarzaj ten proces codziennie przez okres jednego miesiąca i zobacz, jak z dnia na dzień ból jest coraz słabszy.
Opcjonalnie:
Można dodać do galaretki przyprawy przeciwzapalne, takie jak pieprz cayenne lub kurkuma.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *