PRZEPISY

Rabarbar pod kruszonka

Znamy się już od kilku lat i mam nadzieję, że wiecie, że nie lubię rzucać słów na wiatr. Gdy  piszę, że jakieś danie jest moim ulubionym to naprawdę smakuje dobrze.

Składniki;

  • 300 g rabarbaru
  • 2 łyżeczki maki orkiszowej
  • 1 łyżka trzcinowego cukru

2 – 3 łyżki oleju kokosowego

  • Kruszonka;
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1/4 szklanki pestek dyni
  • 1/4 szklanki trzcinowego cukru
  • 1/3 łyżeczki soli

Wykonanie;

  • Rabarbar kroimy w kosteczkę. Ja zawsze obieram go.
  • Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni;
  • Blendujemy wszystkie składniki na kruszonkę. Dodać olej kokosowy i zblendowac ponownie. Kruszonkę wyłożyć na rabarbar. Pieczemy ok 20-30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *