PRZEPISY, SAŁATKI

Sałatka z bobu i kaparów

Składniki:

  • 500 g bobu
  • 2 jajka ugotowane
  • 3-4 łyżki kaparów ze słoika
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z limonki
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • biały pieprz
  • pistacje

Wykonanie: 
Bób ugotować w posolonej i lekko posłodzonej wodzie 10-15 minut, a następnie przelać zimną wodą. Dokładnie odsączyć i obrać ze skórki. Wsypać do miski  i połączyć z pokrojonymi jajkami ,pistacjami i odsączonymi kaparami. Przygotować sos: jogurt wymieszać z majonezem i rozgniecionymi ząbkami czosnku, doprawić solą, białym pieprzem, sokiem z limonki i odrobiną gałki muszkatołowej. Do całości wlać sos i wymieszać. Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *