CIASTA, PRZEPISY

SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO – NA BAZIE JOGURTU

Wykonanie tego sernika jest dziecinnie proste i nie wymaga żadnych kulinarnych umiejętnością – każdy z tym sobie poradzi.

 

Składniki:

500 ml gęstego jogurtu

400 ml śmietanki kremówki 30%

1,5 szklanki musu z truskawek

1 szklanka cukru

7 łyżeczek żelatyny

1 galaretka

sezonowe owoce

Wykonanie:

Jogurt, śmietankę i cukier umieść w garnku i podgrzewaj na małym ogniu mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Rozpuść żelatynę i dodaj do masy.

Całość dokładnie wymieszaj łyżką, a następnie dodaj mus z truskawek.

Przelej do szczelnej, okrągłej foremki i wstaw do lodówki na kilka godzin. Gdy sernik stężeje rozrób galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy przestygnie i będzie zupełnie chłodna wylej ją delikatnie na wierzch sernika i ozdób owocami.

źródło Agnieszka Maciąg

1 thought on “SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO – NA BAZIE JOGURTU

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *