PRZEPISY, TARTY

TARTA Z MALINAMI

Po prostu niebo w gębie! Krem rozpływa się w ustach:) Tarta jest naprawdę bardzo prosta w przygotowaniu.

Składniki;

  • 300 g Oreo czekoladowych
  • 50 g gorzkiej lub mlecznej czekolady, połamanej
  • 50 g masła, w temperaturze pokojowej
  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g mleka słodzonego skondensowanego
  • 600 g świeżych malin
  • cukier puder do oprószenia

Wykonanie;

Wszystkie składniki powinny być schłodzone w lodówce przynajmniej 24 godziny przed rozpoczęciem ubijania (to bardzo ważne).

Ciastka, masło i czekoladę włożyć do malaksera i zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku.

Przygotować formę do tarty o średnicy 25 cm, najlepiej z wyjmowanym dnem. Wysypać do niej ciasteczkową masę, wcisnąć w dno i boki formy, wyrównać np. dnem szklanki. Schłodzić, do momentu przygotowania kremowego nadzienia.

W misie miksera umieścić serek mascarpone i słodzone mleko skondensowane i rozpocząć ubijanie .

Krem wyłożyć na schłodzony spód tarty. Schłodzić przez 2 godziny w lodówce.

Na wierzch schłodzonego kremu poukładać maliny, oprószyć cukrem pudrem.

Przechowywać w lodówce.

źródło Moje Wypieki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *