PRZEPISY, PRZETWORY

Wiśnie z kokosem

Muszę się przyznać, że uzależniłam się z mężem od robienia przetworów. To super sprawa;) Lubię patrzeć jak zapełnia się nasza piwniczka w Starym Sączu;) Dzisiaj dalej na tapecie wiśnie…tym razem z kokosem;)

 

Składaniki;

  • 1 kg wydrylowanych wisni,
  • 7 dkg wiórków kokosowych,
  • 1 kg cukru żelującego 1:1,
  • 50 ml likieru kokosowego,


Wykonanie;

Wydrylowane wiśnie zasypujemy wiórkami oraz cukrem żelującym. Odstawimy na 4 godziny.Następnie zagotowujemy i gotujemy 5 minut. Likier dodajemy pod koniec gotowania.Przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *