FIT, PRZEPISY, WARZYWA

Zdrowe frytki z batatów z piekarnika

Zdrowe, zawierają wartościową skrobię, witaminy A i C, potas, magnez i żelazo. Przy tym dostarczają nam enzymy ułatwiające trawienie skrobi.

SKŁADNIKI:

3 BATATY

ZIOŁA

3 ŁYŻKI OLEJU RZEPAKOWEGO

SÓL, PIEPRZ

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Bataty dokładnie szorujemy, ale nie obieramy. Kroimy je w słupki o szerokości . Wrzucamy je do miski, dodajemy olej i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wysypujemy frytki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tak, aby nie nachodziły na siebie. Pieczemy przez ok. 30 minut, aż się zarumienią.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *