PRZEPISY, ZUPY

Zupa krem z kalafiora

Dziś proponuję pyszną zupękrem z kalafiora. Do przygotowania zupy nie potrzebujesz długiej listy składników. Wystarczy kilka warzyw i podstawowe przyprawy.

Składniki;

  • pół małego kalafiora
  • 1 mały por
  • 1 łodyga selera naciowego
  • pół litra wody lub wywaru warzywnego
  • 10 rodzunek
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy

 

Wykonanie;

Rozgrzej łyżkę oliwy. Pokrój w plasterki pora i seler. Smaż ok.4 minuty do miękkości. Dodaj kalafior podzielony na różyczki. Zalej woda lub bulionem. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze na małym ogniu 15 minut. Zmiksuj. Dopraw. Podawaj z rodzynkami:)

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *