PRZEPISY

Zupa paprykowa z jabłkiem i pestkami

Zupa paprykowa z jabłkiem i pestkami

Puk, puk. Dzień dobry! 

Czy ktoś szuka smacznego, prostego przepisu, który rozgrzeje i rozpieści w te szare, jesienne dni? 

W mojej kuchni, przynajmniej raz w tygodniu, a czasem i trzy razy, 

Smacznego! 
I dajcie znać w komentarzach, jakie są Wasze ulubione przepisy na chłodne dni.

Chętnie przetestuję. 🙂

Składniki;

  • 5 czerwonych papryk,
  • marchewka,
  • cebula,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 800 ml bulionu,
  • pestki słonecznika,
  • jabłko,
  • sól, pieprz,
  • miód,
  • ocet jabłkowy,
Po pestki słonecznika i przyprawy zapraszam do SKWORCU

Wykonanie;

Paprykę marchew i cebulę oczyszczone kroimy drobno. W garnku rozgrzewamy olej i chwilę smażymy warzywa.Wlewamy bulion i od zawrzenia gotujemy15 minut. Pestki słonecznika prażymy na patelni.Obrane jabłko ścieramy do zupy. Doprawiamy solą, pieprze,. miodem, octem jabłkowy,Posypujemy pestkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *